A leeg A

Logo Age Demands ActionAge Demands Action (ADA)

1 oktober Internationale Dag van de Ouderen

Op 1 oktober is het de Internationale Dag van de Ouderen. In de week die daarop volgt roept Cordaid onder de titel Age Demands Action (ADA, wat vrij vertaald Ouderen eisen Actie betekent) individuen en organisaties op meer oog te hebben voor de situatie waarin ouderen wereldwijd verkeren en de problemen die zij dagelijks tegenkomen.

Kom in actie!

Help mee om ouderen meer zichtbaar te maken. Verdiep je in de situatie van ouderen en kies zelf welke actie(s) jij wilt ondernemen:

  1. Teken de petitie
  2. Kom naar een ADA Dinner Dialogue in één van de VanHarte Resto’s (3 t/m 7 oktober, door het hele land)
  3. Doe mee met de fotoactie
  4. Verdiep je in de situatie van ouderen en geef je mening


ADA Dinner Dialogue

De Dinner Dialogues vinden tussen 3 en 7 oktober plaats in 8 steden in Nederland.
Tijdens deze avond dineert u 3 gangen, vertellen wij u graag over de situatie van ouderen en gaan we met elkaar in gesprek over dit onderwerp. Naast uw aanwezigheid steunt u de campagne die avond ook door concrete actie: teken de petitie, vul de enquête in of ga op de foto om daad bij woord te voegen.

3 oktober: Den Haag Moerwijk
4 oktober: Den Haag Mariahoeve en Amsterdam Noord
5 oktober: Amersfoort en Maastricht
6 oktober: Groningen
7 oktober: Amsterdam Zuid-Oost en Utrecht Kanaleneiland

Inschrijven kan vanaf half september via de website van Van Harte Resto (www.restovanharte.nl). Meer informatie over de achtergrond van deze campagne en de Dinner Dialogues vindt u hier: www.adaookinnederland.nl. Hier kunt u tevens online de petitie tekenen.

Resultaten van de ADA campagne in 2010

Vorig jaar kwamen over de hele wereld mensen in actie. Ook in Nederland. Met hulp van partners boekten we met ADA Nederland het volgende resultaat:
-           Bijna 1000 handtekeningen
-           Ruim 1000 personen bereikt via verschillende media aandacht
-           Ruim 200 foto’s van actievoerders verzameld
-           3 videoboodschappen van Nederlanders, recht uit het hart.

Over ADA, Cordaid en HelpAge International

Onder de titel Age Demands Action (ADA), wat vrij vertaald Ouderen eisen Actie betekent, roept ADA individuen en organisaties wereldwijd op meer oog te hebben voor de situatie waarin ouderen verkeren en de problemen die zij dagelijks tegenkomen. ADA wordt wereldwijd geleid door een ouderenbelangenorganisatie HelpAge International en wordt in Nederland uitgevoerd door Cordaid, een organisatie die opkomt voor de rechten van kwetsbare mensen in ontwikkelingslanden én Nederland. Meer weten? Kijk op www.cordaid.nl.

Ga naar de ADA-site >

Andere externe links:

naar boven

 

Armoede is onrecht