A leeg A

Age Demands Action (ADA)

Onder de titel Age Demands Action (ADA), wat vrij vertaald Ouderen eisen Actie betekent, roepen individuen en organisaties wereldwijd op meer oog te hebben voor de situatie waarin ouderen verkeren en de problemen die zij dagelijks tegenkomen.

Dit doen zij door:

  • het gesprek over de positie van ouderen nieuw leven in te blazen
  • de wereldwijd groeiende groep supporters te laten zien middels foto en film
  • door zoveel mogelijk mensen te mobiliseren

In Nederland betekent dit laatste: meedoen aan de ADA-estafette. Die bestaat onder andere uit een petitie en een enquête. Is de hele estafette voor jou iets te veel van het goede: kies dan in ieder geval voor het tekenen van de petitie! Daarmee zet je jouw naam onder onze wereldwijde oproep voor het beschermen van de rechten van ouderen. Hoe meer mensen de petitie ondertekenen, hoe krachtiger onze stem.

In deze actie staat 1 oktober, Internationale Dag van de Ouderen, centraal. In Nederland besteden de Restaurants van Resto VanHarte veel aandacht aan de week. Je kunt er onder het genot van een gezonde maaltijd in gesprek gaan over het onderwerp. En live de ADA-estafette uitvoeren.

Nel de Boer en Peter de Bie, medewerkers van de werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA, deden reeds mee met de foto-actie. Hieronder zie je hun bijdrage.

Ouderen hebben recht op 1 warme maaltijd per dag!

"Ouderen hebben recht op 1 warme maaltijd per dag"

Ouderen hebben recht op voldoende inkomen om méé te kunnen doen

"Ouderen hebben recht op voldoende inkomen om méé te kunnen doen"

Ga naar de site >

Andere externe links:

naar boven

 

Armoede is onrecht