A leeg A
home > eva > inspiratiedag 'met creativiteit meer mens'
Inspiratiedag 'Met creativiteit meer mens', 15 juni 2013

Met creativiteit meer mens

Inspiratiedag 15 juni 2013

Op zaterdag 15 juni 2013 organiseert de werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA in Utrecht een landelijke inspiratiedag onder de titel ‘Met creativiteit meer mens'.

In het licht van de maatschappelijke ontwikkelingen is dat thema actueler dan ooit. Je moet rondkomen van een uitkering, in een tijd waarin alles duurder wordt, terwijl er tegelijkertijd wordt bezuinigd. Er zijn mensen die hun werk, inkomen en soms het dak boven hun hoofd verliezen. Jongeren willen graag ook hun bijdrage aan de maatschappij leveren, maar velen komen niet aan de bak. Het vergt de nodige creativiteit om dan overeind te blijven en te blijven geloven in jezelf, in je medemens, in de toekomst.
Maar waar de overheid zich steeds meer terugtrekt en het verwijzen naar ‘eigen kracht’ van mensen vaak een toverformule lijkt te zijn die neerkomt op ‘zoek het zelf maar uit’, daar wordt ook de creativiteit van mensen uitgedaagd, ontstaan soms verrassende initiatieven en gaan nieuwe bloemen bloeien.     
Vandaag gaan we, op verschillende manieren, op ontdekkingstocht naar de creativiteit in onszelf, in de hoop dat er ook bij ons ‘duizend bloemen mogen bloeien’. Omdat je er blij en sterk van wordt als je je creativiteit leert kennen en gebruiken. Daar word je meer mens van!

Naar boven

Programma

09.45 – 10.15  Inloop met koffie en thee
10.15 – 10.20  Welkom en korte toelichting op het programma door Nel de Boer, stafmedewerker Arme Kant van Nederland/EVA.
10.20 – 11.05  ‘Op adem komen en afstemmen op creativiteit’. Een muzikale ontmoeting met Chavah Lichtenberg, piano en samenzang (www.chavahlichtenberg.nl)
11.05 – 12.35  ‘De creatiespiraal’. Daphne Viguurs neemt ons mee op een ontdekkingstocht naar onze eigen creativiteit, aan de hand van oefeningen
12.40 – 14.40  Lunchpauze met muziek
13.40 – 15.00  Keuze uit drie Workshops:

1. Djembé spelen, met Albert Bakx (www.speeldjembe.nl)
2. ‘Creativiteit ontmoet Haiku’, met Bernadette van Os. Een haiku is een drieregelig gedichtje van 17 lettergrepen: een klein schilderijtje in woorden
3. Jouw eigen creatiespiraal: verdieping van het ochtendprogramma, met Daphne Viguurs (deze workshop duurt tot ca. 15.30 uur)

15.00 – 16.00  Thee, koffie of een ander drankje. Gelegenheid om na te praten

Naar boven

Aanmelden

Aanmelden voor deze dag is nodig. Dat kan tot uiterlijk 6 juni, via
info@armekant-eva.nl, 073-6121939 of per post:
Werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA
Luijbenstraat 17
5211 BR ‘s-Hertogenbosch

S.v.p. eerste voorkeur workshop vermelden.

Deelname aan de dag is gratis.
Als reiskosten een bezwaar zijn, kunnen die op basis van OV tweede klasse gedeclareerd worden bij de werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA.

Naar boven

Adres en route

Adres
De Wijkplaats, Johannes Camphuysstraat 101, 3531 SE Utrecht
(telefoon tijdens de dag: 06-23292906).

Openbaar vervoer
Vanaf station Utrecht Centraal, uitgang busstation Zuid, stadsbus 39 richting Maarssen Station via Terwijde of stadsbus 37 richting Maarssenbroek via Lage Weide. Uitstappen op de Vleutenseweg, halte Hasebroekstraat. De Vleutenseweg naar links oversteken (u ziet de J.P. Coenstraat) en schuin naar rechts de Johannes Camphuysstraat inlopen. Dan nog ongeveer 300 meter wandelen.

Wandelen
Neem de uitgang Jaarbeursplein, loop naar rechts en steek het plein waar de bussen stoppen over (langs het fietspad is ook de oversteek voor voetgangers). Loop langs de fietsenrekken en steek de oversteekplaats bij de tramhalte over. Loop dan langs het hotel naar de oversteekplaats van de rijbanen op het Westplein. Die steekt u over en dan komt u in de Damstraat. Dan loopt u de eerste straat links, de Kanaalstraat in. U komt langs een kruispunt met stoplicht en links de katholieke kerk. Steek dat kruispunt over en loop door naar de ophaalbrug. De straat rechts vóór de brug is de Johannes Camphuysstraat en op de hoek is De Wijkplaats. Looptijd ongeveer 15-20 minuten.

Met de auto
Raadpleeg www.anwb.nl of het navigatiesysteem in uw auto. In de buurt van de Wijkplaats kost betaald parkeren € 2,64 per uur.

  • Klik hier om de uitnodigingsfolder te downloaden.

Naar boven

Naar overzichtspagina Economie, Vrouwen en Armoede

 

Inspiratiedag Creativiteit