A leeg A
home > eva > inspiratiedag wat heb je nodig?

Wat heb je nodig?Wat heb je nodig?

2 juni 2012

Op zaterdag 2 juni 2012, 10.00 - 16.00 uur, organiseert de werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA in de Pniëlkerk, Lessinglaan 33 te Utrecht, een landelijke inspiratiedag onder de titel ‘Wat heb je nodig?'

Inleiding

Bij de ingrijpende veranderingen en bezuinigingen die momenteel worden doorgevoerd in de sociale zekerheid is het niet gemakkelijk je blij te voelen. ‘Wat hebben we in deze barre tijden nodig?’ vroegen wij ons af. Wat heb jij, wat heb ik nodig?

Voldoende geld om onderdak, eten en kleding te kunnen betalen en niet in de schuld terecht te komen. Dat is de basis. Maar is het genoeg? En is het alles? Maakt geld gelukkig? We vroegen het om ons heen en kregen verschillende antwoorden. Daaruit bleek: ja, geld kan gelukkig maken! Maar er is meer: dat je gezien wordt, dat je voelt dat je er niet alleen voor staat. Vriendschap. Dat je doelen hebt in het leven. Steun uit je omgeving, en van de overheid. Veel reacties kunnen worden samen gebracht onder de noemer ‘solidariteit’. Daarom hebben we dat als rode draad gekozen voor het programma van 2 juni.

Het verhaal van een alleenstaande moeder, de situatie van vrouwen zonder verblijfspapieren, de ervaringen van een Sociaal Raadsvrouw: wat maken die ons duidelijk over ‘solidariteit’? Maar ook: ieder mens heeft een talent. Realiseren we ons dat we dat kunnen inbrengen? Een LETS-deelneemster vertelt hoe. En op wat voor manier zijn we zelf solidair? Dat komt aan bod in het ochtendprogramma. In de middag komen we in beweging: we maken een Jump! een Sprong. Laat je verrassen! Reacties van mensen die het gedaan hebben: ‘super inspirerend’, ‘ik heb nieuwe kanten van mezelf ontdekt’, ‘gewoon doen!’

Naar boven

Programma

10.00 – 10.30

Inloop met koffie en thee

10.30 – 10.40

Welkom en korte toelichting op het programma door Nel de Boer, stafmedewerker AKN/EVA

10.40 – 11.00

‘Wat ik nodig heb’, Irma Roolvink, alleenstaande moeder uit Oss

11.00 – 11.20

Over vrouwen zonder verblijfsvergunning, Toos Voorneveld, coördinator van ‘Fanga Musow’.

11.20 – 11.40

Sociaal Raadsvrouw: wat is dat? wat kan zij voor je betekenen? Louise van Valen, Sociaal Raadsvrouw in Den Bosch over haar werk en hoe ze daar in staat.

11.40 – 12.00

Wat heb je zelf in te brengen? ‘Ieder mens heeft een talent’ is de basis van L.E.T.S. Joyce Lodewijk uit Den Haag vertelt wat dat voor haar betekent.

12.00 – 12.30

Solidariteit: wat is dat nou precies? Gesprek met de zaal onder begeleiding van Joan Bulder, voorzitter AKN/EVA en Erna Smeekens van ‘Tientjes’

12.30 – 13.30

Lunchpauze met muziek

13.30 – 15.30

logo JumpIneke Hurkmans van Jump-online gaat een Jump! met ons doen. Jump! is een eenvoudige, concrete verandermethode die mensen in beweging brengt.

15.30 – 16.00

Thee, koffie en gelegenheid om nog even na te praten

Naar boven

Aanmelden

Deelname aan de dag is gratis.
Aanmelden is wel nodig en kan via
info@armekant-eva.nl, 073-6121939 of per post:
Werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA
Luijbenstraat 17, 5211 BR ‘s-Hertogenbosch

  • Klik hier om de uitnodigingsfolder te downloaden.

Naar boven

Naar overzichtspagina Economie, Vrouwen en Armoede

 

Waar word ik blij van?