A leeg A
home > projecten > dossier armoede in Nederland
Dossier Armoede in Nederland

Dossier Armoede in Nederland

De werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA stelt eens in de drie jaar een 'Dossier Armoede in Nederland' samen. Daarin worden analyses, cijfers, feiten en ervaringen rond armoede in Nederland gebundeld.

Dossier Armoede in Nederland 2009 is een bronnenboek, verwijsgids en ervaringenbundel voor diakenen, arme-kant-groepen, vele anderen die in de anti-armoedebeweging actief zijn en een breed publiek.
Wat is armoede, welke definities hanteert men, wie zijn arm, over welke groepen gaat het? Welke visies leven er in de samenleving op armoede en wat vinden kerken ervan? Moet je helpen en hoe dan? Waar kun je armen vinden? En hoe los je problemen op, die mensen hebben?
Het Dossier Armoede in Nederland is een sociale gids en op vele pagina's komen de ervaringen van arme mensen met korte schetsen in beeld. Het boek is goed te gebruiken als bron om gegevens op te zoeken, meningen te vinden, uitleg over voorzieningen aan te treffen. Ook komen antwoorden in beeld rond de vraag hoe armoede opgelost kan worden. Geen gemakkelijke antwoorden overigens, want armoede is een probleem dat de Nederlandse samenleving voor een deel voortbrengt. Voor oplossingen is dan politieke wil van die samenleving nodig.

Jan Schrauwen (red.) e.a., 'Dossier Armoede in Nederland 2009', werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA, ISBN/EAN 978-90-75684-16-2, prijs: nu alleen betaling van portokosten.

  • Klik hier voor een uitgebreider artikel over het Dossier.
  • Klik hier om inhoudsopgave en samenvatting van het Dossier te downloaden.
  • Bestellen kan via het bestelformulier of e-mail info@armekant-eva.nl, telefonisch: 073 - 612 19 39, of per post: Luijbenstraat 17, 5211 BR Den Bosch

Naar de top van de pagina

Naar overzichtspagina projecten

 

Dossier Armoede in Nederland
Dossier Armoede in Nederland