A leeg A
Eerste Hulp Bij Schulden

Eerste Hulp Bij Schulden

over schuldhulpverlening en de kerken

De werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA geeft samen met Kerk in Actie een publicatie uit over schuldhulpverlening en de kerken, onder de titel 'Eerste Hulp Bij Schulden'. Dit boek biedt een handreiking voor kerkelijke vrijwilligers die mensen met problematische schulden tegenkomen.
Het terrein van schulden en schuldhulpverlening is een ingewikkelde wereld. Dit boek geeft de benodigde informatie en vertrekt in ieder hoofdstuk vanuit praktijkvoorbeelden en de ervaringswereld van mensen zelf. Daarna volgt steeds een stuk informatie en analyse. De hoofdstukken worden afgesloten met een nadere doordenking.
In het eerste hoofdstuk wordt een beeld geschetst van de verschillende gezichten van problematische schuldsituaties. In het tweede hoofdstuk komt de praktijk van de schuldhulpverlening aan bod, met aandacht voor knelpunten en misstanden. Hoofdstuk 3 geeft een beeld van de rol van instanties en de overheid. De hoofdstukken 4 en 5 laten zien wat kerken doen, welke rol ze kunnen vervullen en wat ze vooral niet moeten doen en aan professionele hulpverlening over moeten laten. In bijlagen is veel informatie over adressen, websites en literatuur te vinden.

'Eerste Hulp Bij Schulden', P. Osendarp, J. Bos en H. Crijns, Kerk in Actie en werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA, ISBN/EAN: 978-90-75684-17-9, 200 p., prijs € 5,00.

  • Klik hier om naar het bestelformulier op deze site te gaan.
    Bestellen kan ook via e-mail info@armekant-eva.nl, telefonisch: 073 - 612 19 39, of per post: Luijbenstraat 17, 5211 BR Den Bosch
  • Klik hier voor een uitgebreider artikel over Eerste Hulp Bij Schulden.
  • Klik hier om de inhoudsopgave te downloaden.

Externe link:

Naar de top van de pagina

Naar startpagina project Eerste Hulp Bij Schulden

Naar overzichtspagina projecten

 

Eerste Hulp Bij Schulden