A leeg A
home > projecten > Helpen onder protest

Helpen onder protest

'Helpen onder protest' is het meerjarige project van de werkgroep, waarmee bevorderd wordt dat binnen de kerken de directe hulpverlening aan mensen in armoede gekoppeld wordt aan activiteiten om de maatschappelijke oorzaken te benoemen en aan de kaak te stellen. Naast individuele problemen schuilen er achter armoedesituaties ook veel structurele oorzaken die te maken hebben met de inrichting van onze samenleving. Daarom moet er weliswaar geholpen worden als de noden op je pad komen, maar is het ook nodig te 'signaleren en te alarmeren': in gesprek gaan met uitvoeringsinstanties, wethouders en waar nodig protest aantekenen. Tenslotte is diaconaal handelen niet alleen 'helpen waar geen helper is', maar ook het werken aan recht en gerechtigheid.

Lees verder over dit project:

  • Klik hier voor de publicatie 'Armoede en recht doen - helpen onder protest in de praktijk', 2010.
  • Klik hier voor een verslag van de presentatie van 'Armoede en recht doen' op 8 juni 2010.
  • Klik hier om de special 'Armoede en recht doen - praktische tips voor helpen onder protest', gemaakt n.a.v. de presentatie van het boek, te bestellen.
  • Klik hier voor informatie over het boek 'Helpen onder protest - een handreiking voor kerkelijke, materiële hulpverlening' uit 2005.

Naar boven

Naar overzichtspagina projecten

 

Helpen onder protest