A leeg A
Alternatief Smartlappenfestival 28 mei 2011

Alternatief Smartlappenfestival 12 mei 2012

Samen harde noten kraken!

Op 12 mei 2012 wordt – voor het eerst in Utrecht – voor de 16e keer het Nationaal Alternatief Smartlappenfestival gehouden. 'Alternatief', omdat mensen die armoede en sociale uitsluiting meemaken op het podium staan met een eigen lied en tekst over wat zij ten gehore willen brengen.

Dit bezuinigingsjaar is het motto: 'Samen harde noten kraken!' Want armoede plaatst mensen voor onacceptabele, moeilijke keuzes en de waarheid over het onrecht van armoede moet gezegd en gezongen worden!
Er zijn inmiddels koren die al regelmatig mee hebben gedaan, maar buiten het festival om niet samen zingen. Er zijn ook koren die al lang bestaan maar nog niet eerder meededen. Maar de grootste uitdaging is om ook nieuwe groepen te vormen die samen een liedtekst schrijven en uitvoeren!

Houd je van zingen? Maak je graag muziek? Kun je goed teksten schrijven op muziek? Zoek wat mensen en ondersteuning om je heen en ga aan de slag! Heb je geen mogelijkheden voor muzikale begeleiding, dan kun je samen met de Utrechtse band Ameezingers vooraf oefenen op 12 mei.

Er zijn inmiddels koren die al regelmatig mee hebben gedaan, maar buiten het festival om niet samen zingen. Er zijn ook koren die al lang bestaan maar nog niet eerder meededen.  Maar de grootste verrassing zijn nieuwe groepen die speciaal voor deze 12 mei een lied komen uitvoeren!

Naast De Ameezingers ook medewerking van onder andere Hans Spekman (jury), Hans de Leeuw (presentatie) en het Stadhuiskoor Utrecht.
En verder: Foto-expositie “Doordouwers” van ATD Vierde Wereld en Mona van den Berg uit Utrecht over de inzet van mensen in langdurige armoede.

Het festival wordt dit jaar georganiseerd door ATD Vierde Wereld Nederland, onderdeel van de internationale mensenrechtenbeweging (All Together for Dignity – samen voor ieders waardigheid). De praktische uitvoering gebeurt in samenwerking met het Ubuntuhuis in Utrecht.

Noteer alvast, om in elk geval te komen luisteren en kijken:
Zaterdag 12 mei 2012, 13.00-17.00 uur, Cultuurhuis Stefanus, Amazonedreef 40 Utrecht.
Gratis entree.

Meer informatie: ubuntuhuis@gmail.com, 030-2680890 en 06-18740335 (Annelies Neutel)

  • Klik hier voor een verslag van het festival van 2011.
  • Klik hier voor een verslag van het festival van 2010.
  • Klik hier voor een verslag van het festival van 2009.
  • Klik hier voor informatie over de publicatie 'Smartlappen en bondgenootschappen'.

Naar de top van de pagina

Naar startpagina Smartlappenfestival

Naar overzichtspagina projecten

 

Stilteactie tegen armoede in nederland