A leeg A
home > projecten > stilteactie
Stilteactie tegen verarming en verrijking

Stilte-actie tegen armoede in Nederland

Oproep tot actieve Stilte-actie tegen armoede in Nederland

Wanneer?
Elke derde dinsdag van de maand, behalve in juli en augustus. In september is het op de derde woensdag van de maand, i.v.m. Prinsjesdag.

Plaats
Plein in Den Haag (vlakbij Binnenhof achter de Tweede Kamer).

Tijd
13.00 uur.

Armoede is nog steeds een schande, er klopt geen barst van. Steeds wordt het opnieuw uitgevonden en telkenmale wordt de ernst aangetoond. Mar helpen doet het weinig. Hoe hou je het gevecht vol?

De permanente aaandacht die nodig is om werkelijk iets te veranderen, breng je niet op door alleen je verzoeken in te dienen bij Kamerleden of andere zaakwaarnemers.

Een andere actie, van stilte, van ingehouden woede, zonder nog meer woorden, is nodig. Daar is innnerlijke kracht voor nodig. Die hebben we allemaal.

Wat doen we?

Stiltactie tegen armoede in NederlandWe verzamelen om 13.00 uur op het Plein in Den Haag. We lopen zwijgend om de gebouwen heen, een weg van de lange adem. We vormen een kring van stilte bij de twee ingangen van de Tweede Kamer, en vlakbij de ingang van het Binnenhof. We blijven doorgaan iedere derde dinsdag van de maand . Weer of geen weer. Het duurt niet langer dan een 'n uur. Als je eerder uit de rij wil, dan kan dat. Op eenvoudige borden en folders leggen we uit waarom we er iedere keer weer zijn. Door iets wits te dragen laten we zien dat we verbonden zijn.

Reiskosten kunnen evt. vergoed worden voor wie het zelf niet kunnen betalen en geen mogelijkheid hebben om de kosten te declareren. Grote declaratiebedragen graag even telefonsich aanvragen. Iedereen moet kunnen deelnemen!

Financiële steun

Om deze actie te kunnen uitvoeren is uw financiële steun zeer welkom. U kunt uw steentje bijdragen door een bedrag over te maken op rekening 9516845 van STEK, stichting voor Stad en Kerk te Den Haag (o.v.v. Stilteactie).

Contact

E-mail zenden aan:
wezijnhetzat@hotmail.com

Telefoonmeldpunt:
Madeline Andringa 078-6317861
Norga Simons 070-5117530
Henk Baars 06-41170229

U kunt de actie financieel steunen met een donatie voor het reisgeld op giro 2815885 van Stichting Mara Rotterdam, o.v.v. Stilteactie.

Madeline Andringa, Norga Simons en Henk Baars

Naar de top van de pagina

Naar overzichtspagina projecten

 

Stilteactie tegen armoede in nederland