A leeg A
home > publicaties > arm en rijk in de bijbel
Arm en rijk in de bijbel

Arm en rijk in de bijbel

Uitgebreide tweede druk

De werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA geeft een bundel uit met beschouwingen over bijbelteksten rond armoede en rijkdom.

De bijbel is een krachtige bron van inspiratie voor diegenen die zich niet neerleggen bij scheve verhoudingen van verarming en verrijking. In de geschiedenis van de kerkelijke anti-armoedebeweging is vaak uit deze bron geput. De bijbel spreekt vaak heldere taal over armoede en rijkdom. 'Gerechtigheid' is één van de centrale begrippen. Een geforceerde scheiding tussen 'geloofszaken' en 'sociale vragen' kent de bijbel niet. Het is veeleer zo dat de vraag hoe het armen vergaat maatstaf is voor trouw aan het geloof en het rechtvaardigheidsgehalte van een samenleving.

De bundel 'Arm en rijk in de bijbel' wil een aantal vindplaatsen van teksten over arm en rijk aanreiken. Vijftien theologen, actief op het snijvlak van kerk en samenleving, hebben op verzoek van de werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA hun licht laten schijnen over die teksten en geven daarbij hun uitleg. De artikelen worden afgewisseld met gedichten, liederen, gebeden of andere teksten. De meeste zijn afkomstig van Jan van Opbergen.

'Arm en rijk in de bijbel' leent zich prima voor gebruik in leerhuizen, catechese, bijbelkringen, gemeente/parochie-avonden en kerkdiensten. En het is een boekje voor de belangstellende in het onderwerp, om eens rustig te lezen.

'Arm en rijk in de bijbel', ISBN 90-75684-02-9, 128 pagina's, uitgever: werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA.

De publicatie is uitverkocht en wordt niet herdrukt. U kunt het alleen nog gratis downloaden:
Klik hier om het bestand te downloaden (347 kb).

Naar de top van de pagina

Naar overzichtspagina publicaties

 

Arm en rijk in de bijbel