+ leeg -
home > publicaties > handreiking liturgie arm en rijk
Handreiking Liturgie Arm en Rijk

Handreiking Liturgie Arm en Rijk

De werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA heeft een handreiking samengesteld voor wie armoede en rijkdom in Nederland aan de orde willen stellen in de eredienst. Veel diaconale groepen, kerkelijke Arme Kantgroepen, commissies Kerk en Samenleving, etc. zijn met armoede in Nederland bezig. Maar de bewustwording over arm en rijk hoort ook in het centrum van de kerkelijke gemeente thuis. De bijbel staat vol verhalen over arm en rijk; strijd tegen armoede hoort tot het hart van het evangelie.

In de Handreiking Liturgie Arm en Rijk is een aantal gebeden, teksten en liederen opgenomen die te gebruiken zijn bij een themadienst over armoede en rijkdom. Verder zijn er veel verwijzingen naar bronnen waar nog meer passende teksten te vinden zijn. Het overzicht van gebeden, teksten en liederen wordt voorafgegaan door een hoofdstuk waarin aangegeven wordt hoe zo'n dienst opgebouwd kan worden en wat een goede voorbereiding kan zijn. Verbinding met het dagelijks leven van ervaringsdeskundigen speelt daarbij een grote rol. Daarna volgt een hoofdstuk waarin de verbinding tussen de 'zondag' en de 'maandag' gelegd wordt: het verhaal houdt niet op bij een dienst. Er moeten handelingsmogelijkheden op volgen. Tenslotte zijn enkele ervaringsverhalen opgenomen die gebruikt kunnen worden bij een dienst.

De bundel kost € 4,50 en is te bestellen bij de Arme Kant van Nederland/EVA, Luijbenstraat 17, 5211 BR 's-Hertogenbosch, e-mail info@armekant-eva.nl.
Voor bestellingen kunt u desgewenst ook gebruik maken van het on-line bestelformulier: Klik hier.

Naar de top van de pagina

Naar overzichtspagina publicaties

 

Handreiking Liturgie Arm en Rijk
Handreiking Liturgie Arm en Rijk