A leeg A
Digitale nieuwsbrief werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA

Digitale nieuwsbrief

Nr. 10, 1 december 2011

Klik hier om u aan- of af te melden voor de nieuwesbrief Arme Kant van Nederland/EVAU kunt zich voor deze nieuwsbrief aanmelden: klik hier.
U kunt op diezelfde plek nu of op elk gewenst moment in de toekomst de toezending laten beëindigen. Onderaan iedere nieuwsbrief zal de mogelijkheid tot afmelden gegeven worden.

In dit nummer:


Werkgroep gaat door, met nieuwe campagne 'Deelnemen en meedelen'

De werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA heeft groen licht van de opdrachtgevers voor een nieuwe beleidsperiode van drie jaar. Er is een beleidsplan onder de titel 'Deelnemen en meedelen'. Ook voor de benodigde financiël middelen zijn de meeste toezeggingen binnen.
Het beleidsplan en een werkplan voor 2012 zijn te doenloaden van onze website.

Lees meer >

Aanscherping van de Wet Werk en Bijstand

De Tweede Kamer heeft begin oktober de aanscherping van de Wet Werk en Bijstand aangenomen. Hoewel er de hoop is dat het niet gebeurt, is de verwachting dat de Eerste Kamer op 20 december 2011 ermee instemt. De gevolgen gaan begin januari 2012 meteen tellen voor nieuwe situaties. Als overgang voor oude situaties geldt een aanpassingsperiode van een half jaar tot maximaal een jaar. De aanscherping van de WWB betreft een negental punten, die in een artikel van Hub Crijns en Else Roetering worden besproken. Dit artikel verschijnt in de Arme Krant van Nederland van december, maar lezers van deze nieuwsbrief kunnen het nu al lezen.

Lees meer >

Verslag Alliantiedagen

Er is een uitgebreid verslag van de vijf bijeenkomsten die de Sociale Alliantie organiseerde in oktober en november. Inleidingen, presentaties en verslagen van werkgroepen zijn beschikbaar: Ook de foto's van deze dagen zijn te bekijken.

Lees meer >
Bekijk de foto's >

Nieuwe Gids Betaalbare Vakanties

De werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA geeft al vele jaren een Gids Betaalbare Vakanties uit. Dit overzicht van vakantiemogelijkheden voor mensen met een smalle beurs blijkt in een grote behoefte te voorzien. In de gids zijn beschrijvingen van vakantie-aanbod van tal van organisaties en de bijbehorende prijzen en adressen bijeengebracht. Lezers van de Arme Krant van Nederland ontvangen eind december een gratis exemplaar voor 2012. Extra bestellen kan ook (€ 1,50 + porto). Let op: levering vindt pas begin januari 2012 plaats.

Lees meer >

Oproep nominaties Ab Harrewijn Prijs 2012

Op 13 mei 2012 vindt de volgende uitreiking van de Ab Harrewijn Prijs plaats.
Wilt u een project voordragen van mensen die van een bijzondere persoonlijke inzet blijk geven voor de onderkant, rafelrand, marge van de samenleving, dan kunt u een voordracht doen. secretariaat@abharrewijnprijs.nl.

Lees meer >

Naar de top van de pagina

Wilt u een vriend, kennis of collega op deze nieuwsbrief attenderen,
klik dan hier.
Wilt u het met iedereen of een groep in een netwerk delen, klik dan op één van onderstaande knoppen:Indien u zich aan- of af wilt melden voor deze nieuwsbrief, of uw e-mailadres wilt wijzigen,
klik dan hier
.

Naar startpagina nieuwsbrief

Naar overzichtspagina publicaties

 

Nieuwsbrief Arme Kant van Nederland/EVA