+ leeg -
Digitale nieuwsbrief werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA

Digitale nieuwsbrief

Nr. 2, 17 maart 2011

Klik hier om u aan- of af te melden voor de nieuwesbrief Arme Kant van Nederland/EVAU kunt zich voor deze nieuwsbrief aanmelden: klik hier.
U kunt op diezelfde plek nu of op elk gewenst moment in de toekomst de toezending laten beëindigen. Onderaan iedere nieuwsbrief zal de mogelijkheid tot afmelden gegeven worden.

In dit nummer:


Waar word ik blij van?

Inspiratiedag van de werkgroep, op zaterdag 9 april, 10.30 - 15.30 uur in De Wijkplaats, Johannes Camphuysstraat 101, 3531 SE Utrecht.
Presentatie van initiatieven die energie geven, met workshops, informatiemarkt en cabaret ‘Open deuren naar geluk’ van 'Mondo Leone'. Inschrijven kan (ook) online op onze site.

Lees verder >

Vooraankondiging: op 24 maart verschijnt de special 'Waar word ik blij van?' U kunt deze nu al gratis bestellen via onze website.

Naar de top van de pagina

Gesprek met vrouwelijke Kamerleden op Internationale Vrouwendag

Enkele vrouwen uit het EVA-netwerk namen deel aan een ontmoeting met vrouwelijke Kamerleden.

Lees verder >

Naar de top van de pagina

Werkgroep spreekt in op armoededoelstelling in het Nationaal Hervormingsprogramma 2020

De werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA heeft meegeschreven aan een reactie van de Sociale Alliantie op het concept-overheidsrapport over de armoededoelstellingen van het Nationaal Hervormingsprogramma 2020 (NHP). De werkgroep en DISK hebben ook een eigen reactie gestuurd aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Lees verder >

Naar de top van de pagina

Reactie op speech minister Donner

Tijdens het jubileum van de Sociale Alliantie deed toenmalig minister van Sociale Zaken Donner opmerkelijke uitspraken over armoede in Nederland, die veel stof deden opwaaien. De Alliantie heeft daar de minister een reactie op gestuurd.

Lees verder >

Naar de top van de pagina

Vakantiebank geeft gratis vakanties weg

De stichting Vakantiebank uit Roden (Drenthe) geeft vierhonderd gratis vakanties weg aan mensen die voor lange tijd zijn aangewezen op een minimuminkomen. Dat heeft de stichting, een initiatief van kampeerhal De Vrijbuiter uit Roden, vrijdag bekendgemaakt. Het initiatief is bedoeld voor minima uit heel Nederland.
Een commissie die aan de stichting is verbonden gaat de vakantieaanvragen beoordelen. Potentiële vakantiegangers moeten kunnen aantonen dat ze over beperkte financiële middelen beschikken. De stichting werkt samen met meerdere reisorganisaties die vakanties in Nederland en door heel Europa ter beschikking stellen. Daarnaast heeft de kampeerhal zelf ook een bedrag gestort voor de financiering van de Vakantiebank.

Kijk op de site van De Vakantiebank >

Naar de top van de pagina

Dossier Armoede in gezinnen

Het Nederlands Jeugdinstituut heeft een dossier gepubliceerd over Armoede in
gezinnen. Eén op de tien kinderen in Nederland leeft in een gezin dat onder de armoedegrens leeft. Deze gezinnen hebben meer kans op schulden en sociaal isolement. In deze gezinnen zijn vooral kinderen slechter af dan hun meer welvarende leeftijdsgenoten. Wat zijn de gevolgen voor het opgroeien van het kind? En welke gevolgen heeft het voor de opvoeding? Het dossier bevat onder meer cijfers, beleid, praktijk met erkende interventies, instrumenten en informatie over het gezinsleven.

Klik hier om naar het dossier te gaan: www.nji.nl/armoede >

Naar de top van de pagina

Voorstelling 'Lazarus?' van de Joseph Wresinski Cultuur Stichting

Een voorstelling over verschillende facetten van het dakloos zijn. In de voorstelling wordt een verbijsterende worsteling met onze bureaucratie getoond omlijst door een mengeling van ontroerende, poëtische, onthullende en hoop en troost biedende scènes. Gespeeld door o.a. ex-daklozen en gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Klik hier voor meer informatie en speellijst >

Naar de top van de pagina

Werkconferentie 'Bestaat er armoede in Haarlem?', 24 maart 2011

Lustrumbijeenkomst Platform Minima Organisaties in Haarlem. Met discussie onder meer aan de hand van de stellingen: ‘Niemand hoeft in Haarlem arm te zijn’ en ‘Waarom heeft de voedselbank in Haarlem zoveel klanten?’

Naar de top van de pagina

Wilt u een vriend, kennis of collega op deze nieuwsbrief attenderen,
klik dan hier.

Indien u zich aan- of af wilt melden voor deze nieuwsbrief, of uw e-mailadres wilt wijzigen,
klik dan hier
.

Naar startpagina nieuwsbrief

Naar overzichtspagina publicaties

 

Nieuwsbrief Arme Kant van Nederland/EVA