A leeg A
Digitale nieuwsbrief werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA

Digitale nieuwsbrief

Nr. 4, 19 mei 2011

Klik hier om u aan- of af te melden voor de nieuwesbrief Arme Kant van Nederland/EVAU kunt zich voor deze nieuwsbrief aanmelden: klik hier.
U kunt op diezelfde plek nu of op elk gewenst moment in de toekomst de toezending laten beëindigen. Onderaan iedere nieuwsbrief zal de mogelijkheid tot afmelden gegeven worden.

In dit nummer:


Ine Spuls wint Ab Harrewijn Prijs 2011

Ine Spuls, initiatiefnemer van Villa Bedreivigheid in Doetinchem wint de Ab Harrewijn Prijs 2011. Juryvoorzitter Paul Rosenmöller maakte dit bekend tijdens de uitreiking, die plaatsvond op vrijdag 13 mei in Den Haag.
Klik hier voor meer informatie.

Houd huren betaalbaar

De werkgroep heeft op 17 mei een brief gestuurd aan de vaste Kamercommissie van Binnenlandse Zaken en minister Donner over voorgenomen plannen voor verandering in het woningwaarderingsstelsel.
Klik hier voor meer informatie.

Wajongdag 31 mei

De plannen van het kabinet om te komen tot één regeling voor mensen met een arbeidshandicap en bijstandsgerechtigden hebben al veel stof doen opwaaien. De gevolgen zullen dramatisch zijn, versterkt door het feit dat de bijstand aangescherpt wordt en er tevens bezuinigd wordt op de re-integratiebudgetten.
Veel van de huidige Wajongers zullen geconfronteerd worden met een lagere uitkering.
FNV, Gehandicaptenraad en Wajongers Centraal organiseren daarom een aandachtsactie Wajong op 31 mei a.s. van 11.30 tot 14.30 uur, Lucent danstheater, Spuiplein 150, 2511 DG Den Haag.
Klik hier voor meer informatie.

Alliantiedag Limburg, 24 juni

Op 24 juni vindt in Roermond een Limburgse Alliantiedag plaats, met als thema's 'Veranderingen in de sociale zekerheid (Wet werken naar vermogen)' en 'Effecten van gemeentelijke bezuinigingen 2012.
Klik hier voor de website van De Pijler; daar staat nu of zeer binnenkort meer informatie over de dag.

Alternatief Smartlappenfestival, 28 mei 2011

Nog even in de herhaling: op 28 mei a.s. vindt het jaarlijkse smartlappenfestival van de anti-armoedebweging plaats in Tilburg. Meld je aan, kom zingen, kom luisteren. Geef je op via Stichting Tilia, 013 – 5039180, info@smartlap.info of Feniks, Stedelijk Centrum voor Emancipatie 013 – 5421896, info@fenikstilburg.nl.
Klik hier voor meer informatie.

Inspringtheater Tiramisú

Het Inspringtheater van de Boerengroep van de Landbouwuniversiteit Wageningen heeft 2011 uitgeroepen tot ‘het jaar van de boer’. Zij hebben de voorstelling Tiramisú gemaakt. Deze is gebaseerd op persoonlijke verhalen van boeren. Hiermee willen zij aandacht vragen voor problemen binnen boerengezinnen. Met het inhuren van de voorstelling kunt u een leuk en interessant programma organiseren voor bijvoorbeeld: trainingen, bijeenkomsten, vergaderingen en symposia.
Klik hier voor meer informatie.

Webtips

Heeft u meer tips? Meld het ons.

Naar de top van de pagina

Wilt u een vriend, kennis of collega op deze nieuwsbrief attenderen,
klik dan hier.

Indien u zich aan- of af wilt melden voor deze nieuwsbrief, of uw e-mailadres wilt wijzigen,
klik dan hier
.

Naar startpagina nieuwsbrief

Naar overzichtspagina publicaties

 

Nieuwsbrief Arme Kant van Nederland/EVA