A leeg A
Digitale nieuwsbrief werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA

Digitale nieuwsbrief

Nr. 9, 13 oktober 2011

Klik hier om u aan- of af te melden voor de nieuwesbrief Arme Kant van Nederland/EVAU kunt zich voor deze nieuwsbrief aanmelden: klik hier.
U kunt op diezelfde plek nu of op elk gewenst moment in de toekomst de toezending laten beëindigen. Onderaan iedere nieuwsbrief zal de mogelijkheid tot afmelden gegeven worden.

In dit nummer:


De Boodschappenmand - koopkracht in de praktijk

De werkgroep heeft een nieuwe publicatie het licht laten zien..'De Boodschappenmand' is een bundel met interviews en huishoudboekjes van mensen met een laag inkomen. Hiermee willen we de situatie van mensen aan de arme kant van Nederland in beeld brengen vanuit de ervaringen van betrokkenen zelf, naast de officiële 'koopkrachtplaatjes'. De publicatie is voorzien van een inleiding en analyse.
Abonnees van de Arme Krant van Nederland ontvangen binnenkort een gratis exemplaar. Gratis losse exemplaren bestellen kan ook.

Lees meer >

Laat kwetsbaar Nederland niet vallen

In het najaar zijn er, na de manifestatie van 19 september, meer acties van onder andere gehandicaptenorganisaties en vakbonden te verwachten. Zo geeft bijvoorbeeld de FNV een vervolg aan de manifestatie van 19 september met de actiesite 'Laat ze niet vallen'.
Op de site is een filmpje te bekijken waarin de bezuinigingen toegelicht worden. Via de site kun je ook je eigen dossier uploaden. Tenslotte kun je ook leden van de Tweede Kamer laten weten hoe je over de plannen denkt.

Lees meer >

WOMEN Inc. Cordaid Stimuleringsprijzen 2012

Cordaid en WOMEN Inc. roepen vrouweninitiatieven op zich aan te melden voor de WOMEN Inc. Cordaid Stimuleringsprijzen 2012. In februari 2012 wordt tijdens een grote finale namelijk drie vrouweninitiatieven bekroond die op eigen wijze vrouwen versterken.
Op 25 oktober wordt er een infoavond georganiseerd voor initiatieven die geïnteresseerd zijn in deelname en die graag meer willen weten.

Lees meer >

Diaconie in beweging

Op 2 december 2011 wordt 'Diaconie in beweging' gepresenteerd, het tweede Handboek Diaconiewetenschap. Meer informatie over het boek, de presentatiemiddag en voorintekening met korting is te vinden op de website van arbeidspastoraat DISK.

Lees meer >

Oproep ervaringen te delen rond 'vrijwillige' bijdragen op scholen

De 'vrijwillige' bijdrage voor schoolactiviteiten is vaak niet zo vrijwillig. Betaal je de vrijwillige ouderbijdrage niet, dan kan je kind vaak niet meedoen met activiteiten. Ook valt steeds meer ondersteuning weg voor kinderen met b.v. dyslexie. Wie deze problemen herkent, kan reageren.

Lees meer >

Naar de top van de pagina

Wilt u een vriend, kennis of collega op deze nieuwsbrief attenderen,
klik dan hier.
Wilt u het met iedereen of een groep in een netwerk delen, klik dan op één van onderstaande knoppen:Indien u zich aan- of af wilt melden voor deze nieuwsbrief, of uw e-mailadres wilt wijzigen,
klik dan hier
.

Naar startpagina nieuwsbrief

Naar overzichtspagina publicaties

 

Nieuwsbrief Arme Kant van Nederland/EVA