A leeg A
Digitale nieuwsbrief werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA

Digitale nieuwsbrief

2012-10, 19 november 2012

Klik hier om u aan- of af te melden voor de nieuwesbrief Arme Kant van Nederland/EVAU kunt zich voor deze nieuwsbrief aanmelden: klik hier.
U kunt op diezelfde plek nu of op elk gewenst moment in de toekomst de toezending laten beëindigen. Onderaan iedere nieuwsbrief zal de mogelijkheid tot afmelden gegeven worden.

In dit nummer:

Armoedesignaal 2012

Tijdens de Landelijke Diaconale Dag op 17 november is het nieuwe Armoedesignaal 2012 gepresenteerd. Uit dit Armoedesignaal blijkt onder meer dat de diaconale hulpvragen opnieuw zijn toegenomen. Verder geeft deze publicatie een weergave van recente cijfers over armoede en biedt het een handreiking voor plaatselijke vrijwilligers die zich inzetten tegen verarming in Nederland.

Lees meer >

Naar de top van de pagina

Gids Betaalbare Vakanties 2013

Vooraankondiging: de Gids Betaalbare Vakanties is vanaf nu te bestellen bij de werkgroep.
Let op: abonnees van de Arme Krant van Nederland zullen bij het decembernummer een gratis exemplaar van deze gids ontvangen.
En: de gids kan nu besteld worden, maar wordt begin januari geleverd.

Lees meer >

Naar de top van de pagina

Minisymposium Schuldhulpverlening

Op 5 november vond in Hellendoorn een symposium plaats over de ‘de win/win van krachtige samenwerking van gemeentelijke schuldhulpverlening met vrijwilligersorganisaties’.

Klik hier voor een verslag van het minisymposium.

Naar de top van de pagina

Kerk en WMO

Op 5 oktober presenteerde Herman Noordegraaf zijn onderzoek naar kerken en WMO. Vijf jaar lang volgde hij de betrokkenheid van kerken bij de WMO in zeven gemeenten. Noordegraaf belicht de relatie vanuit twee perspectieven:
• een buitenperspectief: hoe kijkt de overheid tegen de rol van de kerken aan?
• een binnenperspectief: hoe geven kerken vanuit hun zelfverstaan activiteiten ten behoeve van de samenleving vorm?

Lees meer >

Naar de top van de pagina

Week van de armoede

Nog maar even een herinnering: onder de titel 'Why Poverty?' vindt er van 25 november tot 2 december de Internationale Armoedeweek 2012 plaats. In Nederland coördineert de VPRO deze internationale, cross-mediale gebeurtenis. Publieke omroepen over de hele wereld initiëren hiermee een discussie over armoede, met de ambitie om wereldwijd 500 miljoen mensen te bereiken. Elke avond zal een omroep op de Nederlandse televisie een film uitzenden en zal er in talkshows aandacht aan armoede worden besteed. Kijk op de website van Why Poverty?
De start van de week vindt plaats in Utrecht. De Culturele Zondag staat dan geheel in het teken van 'Hoezo armoede?' Zie de website www.culturelezondagen.nl.

Naar de top van de pagina

Ons Aller Ziel

Wat als je ieder dubbeltje om moet draaien? Je buurman je elke dag om een kop soep komt vragen? Als je vrouw op een onbekende manier ineens veel geld verdient? Als de fabrieken niet meer draaien? En de stad uiteindelijk failliet blijkt te zijn? In de voorstelling Ons Aller Ziel, die van 22 november tot en met 30 november te zien is in Scheltema Leiden, zoekt PS|theater naar de sociale kant van armoede in de stad. Het gezelschap duikt in de recente geschiedenis van Leiden en toont portretten van mensen die in hun werk- of privésituatie met armoede te maken hebben. In combinatie met teksten uit de theaterliteratuur (o.a. Suiker van
Hugo Claus), krijgt de bezoeker zo een kijkje achter de voordeur en in de Leidse portemonnee.
Van 25 november tot 2 december staat de publieke omroep in het teken van armoede. Onder de naam Hoezo Armoede? brengen veel verschillende radio- en tv-programma’s verrassende, indringende en hoopgevende verhalen over dit nog immer urgente onderwerp. Het Leidse theatergezelschap PS|theater sluit hier bij aan en brengt een voorstelling bol van dit soort verhalen.

Lees meer >

Naar de top van de pagina

Wilt u een vriend, kennis of collega op deze nieuwsbrief attenderen,
klik dan hier.
Wilt u het met iedereen of een groep in een netwerk delen, klik dan op één van onderstaande knoppen:Indien u zich aan- of af wilt melden voor deze nieuwsbrief, of uw e-mailadres wilt wijzigen,
klik dan hier
.

Naar startpagina nieuwsbrief

Naar overzichtspagina publicaties

 

Nieuwsbrief Arme Kant van Nederland/EVA