A leeg A
Digitale nieuwsbrief werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA

Digitale nieuwsbrief

2012-2, 16 februari 2012

Klik hier om u aan- of af te melden voor de nieuwesbrief Arme Kant van Nederland/EVAU kunt zich voor deze nieuwsbrief aanmelden: klik hier.
U kunt op diezelfde plek nu of op elk gewenst moment in de toekomst de toezending laten beëindigen. Onderaan iedere nieuwsbrief zal de mogelijkheid tot afmelden gegeven worden.

In dit nummer:


Geen toekomst achter de geraniums

Abvakabo FNV en CNV Publieke zaak organiseren op 22 maart een grote actie op het Malieveld in Den Haag. Op die dag wordt er geprotesteerd tegen het ingediende wetsontwerp Wet Werken naar Vermogen van staatssecretaris De Krom. De actie is vooral gericht op de gevolgen voor iedereen die in de sociale werkvoorziening werkt en/of een arbeidshandicap heeft.

Lees meer op de site van Abvakabo >
Lees meer op de site van CNV Publieke zaak >

Sociale Alliantie sprak met staatssecretaris De Krom

Op 12 januari hadden we met de Sociale Alliantie het jaarlijkse overleg met de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Paul de Krom. De hoofdonderwerpen van gesprek waren 'Mensen aan het werk helpen', 'Armoede' en 'Beeldvorming'. Een verslag van het gesprek, met als bijlage de voorbereidende notitie 'Dialoog uit het diametrale', kunt u hier downloaden.

Klik hier >

'Tientjes' wint Women Inc. Cordaid stimuleringsprijs

Tientjes zet zich in om mensen met minder (geld) te prikkelen en uit te dagen om werk te maken van hun passie en daar geld mee te verdienen. Op 13 februari j.l. wonnen ze met hun project de Women Inc. Cordaid stimuleringsprijs.

Lees een verslag bij Women Inc.>
Lees meer over Tientjes >
Bekijk de uitzending van Pauw en Witteman met Erna Smeekens van Tientjes (minuut 2.15 - 3.40 en 31.25 - 40.00) >

Alternatief Smartlappenfestival 12 mei 2012

Op 12 mei 2012 wordt – voor het eerst in Utrecht – voor de 16e keer het Nationaal Alternatief Smartlappenfestival gehouden. 'Alternatief', omdat mensen die armoede en sociale uitsluiting meemaken op het podium staan met een eigen lied en tekst over wat zij ten gehore willen brengen. Dit bezuinigingsjaar is het motto: 'Samen harde noten kraken!' doe mee, of kom kijken en luisteren.

Lees meer >

Wordt de pijn van de crisis duurzaam verdeeld?

Landelijk bureau DISK brengt elk jaar een themabrochure uit, die het gehele jaar door te gebruiken is rond een actueel maatschappelijk thema, dat te maken heeft met geloof, economie en duurzaamheid.  Natuurlijk kan begin 2012 een handreiking rond de economische crisis niet uitblijven. De brochure is te bestellen voor € 2,50 (exclusief verzendkosten).

Lees meer >

Geld terug, regel het zelf!

Geld terug van de Belastingdienst i.v.m. kosten van chronische ziekte of handicap. Hebt u aantoonbaar veel uitgaven voor zorg, hulpmiddelen en voorzieningen? Dan kunt u die vrijwel zeker aftrekken bij de aangifte inkomstenbelasting, onder het kopje ‘specifieke zorgkosten’. Hoe dat in zijn werk gaat? U leest het in negen korte vragen en antwoorden, opgesteld door de CG-Raad.

Lees meer >

HIP-symposium (N)iemand kan zonder

Op woensdag 21 maart a.s. organiseert Stichting HiP (Hulp in Praktijk) een symposium over informele zorg en de rol van kerken, onder het thema (N)iemand kan zonder. Sprekers waaronder Jan Hoogland, lector Samenlevingsvraagstukken aan de Gereformeerde Hogeschool, en Jeroen Crasborn, directeur Strategie MD Agis Zorgverzekeringen, zullen hun visie op het onderwerp geven. Het symposium vindt plaats van 14.30 tot 17.00 uur in het Eureko Conference Center in Zeist. Belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is vrij.

Meer informatie >
Direct aanmelden >

Stilteactie

De eerstvolgende Stilteactie tegen armoede is op dinsdag 21 februari, 13.00 uur op het Plein in Den Haag. De actie vindt op de derde dinsdag van iedere maand plaats, m.u.v. juli en augustus. We vestigen er graag nog eens de aandacht op.

Lees meer >

Naar de top van de pagina

Wilt u een vriend, kennis of collega op deze nieuwsbrief attenderen,
klik dan hier.
Wilt u het met iedereen of een groep in een netwerk delen, klik dan op één van onderstaande knoppen:Indien u zich aan- of af wilt melden voor deze nieuwsbrief, of uw e-mailadres wilt wijzigen,
klik dan hier
.

Naar startpagina nieuwsbrief

Naar overzichtspagina publicaties

 

Nieuwsbrief Arme Kant van Nederland/EVA