A leeg A
Digitale nieuwsbrief werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA

Digitale nieuwsbrief

2012-3, 14 maart 2012

Klik hier om u aan- of af te melden voor de nieuwesbrief Arme Kant van Nederland/EVAU kunt zich voor deze nieuwsbrief aanmelden: klik hier.
U kunt op diezelfde plek nu of op elk gewenst moment in de toekomst de toezending laten beëindigen. Onderaan iedere nieuwsbrief zal de mogelijkheid tot afmelden gegeven worden.

In dit nummer:


Inspiratiedag 'Wat heb je nodig?' op 2 juni 2012

Let op: eerder kondigden wij de inspiratiedag 'Wat heb je nodig?' aan voor 12 mei. Op die dag vindt echter ook het Alternatief Smartlappenfestival plaats en daarom hebben we de datum van de inspiratiedag verschoven naar zaterdag 2 juni.

U kunt zelf uw ideeën over wat u nodig hebt aandragen (tot 18 april zijn reacties welkom bij neldeboer@armekant-eva.nl).
En u kunt u opgeven (tot 25 mei bij info@armekant-eva.nl) voor deelname aan de bijeenkomst.
Lees ter informatie en inspiratie de toelichting op de website:

Lees meer >

Opbrengst Alliantie Regio Overleggen

Voor overleg met de achterbannen werken de werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA en de Sociale Alliantie steeds nauwer samen. In januari vonden de eerste gezamnelijke 'Alliantie Regio Overleggen' plaats in vier regio's.
Een samenvatting van deze bijeenkomsten is beschikbaar.

Klik hier >

Data Alliantiedagen najaar bekend

De locaties en programma maken we later nog bekend, maar de data van de Alliantiedagen kunt u vast in uw agenda noteren:

Regio Noord, vrijdag 5 oktober                       
Regio Oost, vrijdag 12 oktober
Dag van de armoede, woensdag 17 oktober
Regio West, vrijdag 26 oktober                    
Regio Zuidoost, vrijdag 2 november
Regio Zuidwest, vrijdag 9 november

Portretten van het dagelijks leven

In oktober 2011 gaf de werkgroep de publicatie 'De Boodschappenmand' uit, met portretten van mensen die van een laag inkomen rond moeten komen. In 2012 gaat de werkgroep in vervolg hierop een nieuwe bundel interviews met huishoudboekjes publiceren.
Andere partnerorganisaties in de Sociale Alliantie hebben soortgelijke plannen. Iedere organisatie legt zijn eigen accenten. Er is overleg en afstemming rond deze publicaties. We hebben een overzicht gemaakt van de initiatieven.

Lees meer >

Uitreiking Ab Harrewijn Prijs op 13 mei

De jury van de jaarlijkse Ab Harrewijn Prijs kiest uit de 17 inzendingen die binenn zijn vijf nominaties. Deze vijf krijgen in elk geval een prijsbedrag van 1.000 euro. Mediapartner NCRV ‘Schepper en co’ wijdt een radioreportage aan elk van de genomineerden. De winnaar, die tijdens een feestelijke bijeenkomst op 13 mei 2012 bekend gemaakt wordt, ontvangt een prijsbedrag van 5.000 euro en het kunstwerk ‘Mount Fuji’ van de Rotterdamse kunstenares Iris Roskam. Plaats van uitreiking is Kerkcentrum De Boskant, Fluwelen Burgwal 45 in Den Haag. Deelname is gratis en u hoeft zich vooraf niet aan te melden.

Meer informatie >

Nibud: Iedereen gaat er op achteruit in 2012

Ondanks een lichte stijging van de bruto lonen gaat niemand er in 2012 netto op vooruit. Niet alleen de werkende Nederlanders gaan de crisis voelen in hun portemonnee, maar ook bijstandsgerechtigden gaan er in 2012 op achteruit. Dit blijkt namelijk uit de koopkrachtberekeningen van het Nibud, Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting.

Lees meer >

Naar de top van de pagina

Wilt u een vriend, kennis of collega op deze nieuwsbrief attenderen,
klik dan hier.
Wilt u het met iedereen of een groep in een netwerk delen, klik dan op één van onderstaande knoppen:Indien u zich aan- of af wilt melden voor deze nieuwsbrief, of uw e-mailadres wilt wijzigen,
klik dan hier
.

Naar startpagina nieuwsbrief

Naar overzichtspagina publicaties

 

Nieuwsbrief Arme Kant van Nederland/EVA