A leeg A
Digitale nieuwsbrief werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA

Digitale nieuwsbrief

2013-5, 23 mei 2013

Klik hier om u aan- of af te melden voor de nieuwesbrief Arme Kant van Nederland/EVAU kunt zich voor deze nieuwsbrief aanmelden: klik hier.
U kunt op diezelfde plek nu of op elk gewenst moment in de toekomst de toezending laten beëindigen. Onderaan iedere nieuwsbrief zal de mogelijkheid tot afmelden gegeven worden.

In dit nummer:


Lisa Paassen en het Jongeren Advies Punt

Lisa Paassen wint Ab Harrewijn Prijs 2013

Lisa Paassen, coördinator van het Jongeren Advies Punt (JAP) in Leeuwarden heeft de Ab Harrewijn Prijs 2013 gewonnen. Op 13 mei jl. vertelden de vijf genomineerden over hun initiatief. Marijke Vos hield de lezing. En Ineke van Gendt overhandigde als nieuwe voorzitter van de jury de wisseltrofee en de cheque aan de trotse winnaars.

Lees hier een verslagartikel over deze bijeenkomst >

Inspiratiedag 15 juni

Met creativiteit meer mensInschrijving voor onze gratis Inspiratiedag 'Met creativiteit meer mens' op 15 juni is nog mogelijk tot 6 juni!
Meld u nu aan >

Op zaterdag 15 juni 2013 organiseert de werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA in Utrecht een landelijke inspiratiedag onder de titel ‘Met creativiteit meer mens'.
In het licht van de maatschappelijke ontwikkelingen is dat thema actueler dan ooit. Het vergt de nodige creativiteit om in tijden van crisis overeind te blijven en te blijven geloven in jezelf, in je medemens, in de toekomst. Maar waar de overheid zich steeds meer terugtrekt en het verwijzen naar ‘eigen kracht’ van mensen vaak een toverformule lijkt te zijn die neerkomt op ‘zoek het zelf maar uit’, daar wordt ook de creativiteit van mensen uitgedaagd, ontstaan soms verrassende initiatieven en gaan nieuwe bloemen bloeien.
Op 15 juni gaan we op een ontdekkingstocht naar de creativiteit in onszelf.

Lees meer over inhoud, programma en aanmelding >

Vooraankondiging Alliantiedagen najaar 2013

Logo Sociale alliantieIn het najaar kunnen we elkaar weer ontmoeten voor informatie en inspiratie, voor ontmoeting en uitwisseling, voor discussie en visieontwikkeling. Noteer alvast de datum in uw regio en zegt het voort!

4 oktober regio Oost, Zutphen
11 oktober regio Zuidwest, Rotterdam
17 oktober regio Noord, Beilen
25 oktober regio Zuidoost, Roermond
1 november regio Noordwest, Amsterdam-Sloterdijk.

Het programma wordt in de loop van juni definitief vastgesteld.
Hou de website van de Sociale Aliantie in de gaten >

Landelijke demonstratie 1 juni

Er is op 1 juni een landelijke demonstratie tegen het beleid van het Kabinet Rutte II vanaf de Lange Voorhout in Den Haag. Het begint om 12.00 uur en duurt tot cica 15.00 uur.

Klik hier voor meer informatie >

Manifestatie (Thuis)zorg 8 juni

Op zaterdag 8 juni organiseert Abvakabo FNV een manifestatie voor iedereen die de thuiszorg een warm hart toedraagt. Onder het motto 'Goede zorg of massaontslag' demonstreren werkers in de thuiszorg en sympathisaneten in Amsteredam. De actie is van ongeveer 12.00 uur tot 15.00 uur in het Oosterpark in Amsterdam. Abvakabo FNV zet gratis busvervoer in vanuit verschillende plaatsen in het land.

Lees meer >

Bundel je kwaliteiten - Inspiratieweek voor mensen met een smalle beurs

Het Dominicanenklooster in Huissen heeft elk jaar weken voor mensen met een smalle beurs. Wij vermelden ze altijd in onze Gids Betaalbare Vakanties, maar dit is een nagekomen bericht.

De week 'Bundel je kwaliteiten' is voor vrouwen met een minimumuitkering en vindt plaats van 5 - 9 augustus. Een week om positieve perspectieven en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Eigen talenten ontdekken, onderlinge uitwisseling, herkenning en versterking, op adem komen en stil worden, staan centraal in deze week. Er is gelegenheid om met mensen die in dezelfde situatie zitten ervaringen uit te wisselen; er is de mogelijkheid om het ritme en de kracht van het klooster te ervaren en er worden in de ochtend en de avond programma’s aangeboden om stil te staan bij de eigen kwaliteiten en om de eigen kracht te ontdekken, creatief bezig te zijn en meditaties te volgen.

Klik hier voor meer informatie >

Naar de top van de pagina

Wilt u een vriend, kennis of collega op deze nieuwsbrief attenderen,
klik dan hier.
Wilt u het met iedereen of een groep in een netwerk delen, klik dan op één van onderstaande knoppen:Indien u zich aan- of af wilt melden voor deze nieuwsbrief, of uw e-mailadres wilt wijzigen,
klik dan hier
.

Naar startpagina nieuwsbrief

Naar overzichtspagina publicaties

 

Nieuwsbrief Arme Kant van Nederland/EVA