A leeg A
Digitale nieuwsbrief werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA

Digitale nieuwsbrief

2014-2, 11 februari 2014

Klik hier om u aan- of af te melden voor de nieuwesbrief Arme Kant van Nederland/EVAU kunt zich voor deze nieuwsbrief aanmelden: klik hier.
U kunt op diezelfde plek nu of op elk gewenst moment in de toekomst de toezending laten beëindigen. Onderaan iedere nieuwsbrief zal de mogelijkheid tot afmelden gegeven worden.

In dit nummer:


Logo Ab Harrewijn Prijs

Wie nomineert ú voor de Ab Harrewijn Prijs 2014?

Voor de Ab Harrewijn Prijs 2014 is de jury opnieuw op zoek naar mensen die van een bijzondere persoonlijke inzet blijk geven voor de onderkant, rafelrand, marge van de samenleving.
Voordrachten van projecten zijn nog mogelijk tot 10 maart. U kunt ze aanmelden bij de secretaris van de Ab Harrewijn Prijs: Christian Jongeneel, Mathenesserlaan 412, 3023 HE Rotterdam, secretariaat@abharrewijnprijs.nl.

Lees meer >

Naar de top van de pagina

Koning Willem Alexander bij SchuldHulpMaatje

Koning bezoekt SchuldHulpMaatje Midden-Delfland

Als beschermheer van het Oranje Fonds was  Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander op 4 februari  te gast bij SchuldHulpMaatje in Midden-Delfland. Hij liet zich persoonlijk informeren door de landelijke en plaatselijke bestuurders en maatjes  over hun werkwijze en praktijkervaringen.
Na afloop van het gesprek woonde de koning de certificering bij van vijf nieuwe maatjes. Hun opleidingskosten zijn gesponsord door het Oranje Fonds. Het bezoek kreeg veel media-aandacht.

Lees meer en bekijk videofragmenten >

Naar de top van de pagina

WWB en Participatiewet

Er is veel in beweging rond aanscherpingen van de Wet Werk en Bijstand en de invoering van de Participatiewet. Beide wetten naderen de definitieve besluitvorming. De plannen voor maatregelen WWB zijn inmiddels iets minder hardvochtig en de invoeringsdatum is verschoven naar 1 januari 2015. Dat is ook de beoogde invoeringsdatum voor de nieuwe Participatiewet. Ook in de plannen voor die wet zijn wijzigingen overeengekomen met oppositiepartijen.
In het komende (laatste reguliere) maartnummer van de Arme Krant van Nederland zullen wij de stand van zaken op een rijtje zetten. Wie op dit moment alvast wil worden bijgepraat kan op het internet veel bronnen vinden. Wij noemen er twee:

Divosa >
Ministerie van SZW >

Naar de top van de pagina

WMO

Niet alleen de wetgeving rond de sociale zekerheid is in beweging, ook de Wet Maatschappelijke Ondersteuning zal stevige veranderingen ondergaan. Gemeenten krijgen het gevaarlijk druk.
Het wetsvoorstel voor de WMO 2015 is op 13 januari 2014 door staatssecretaris Van Rijn naar de Tweede Kamer gestuurd. In een extra nieuwsbrief van het nieuwe platform 'Aandacht voor iedereen' worden enkele belangrijke verschillen en overeenkomsten tussen de huidige WMO en het nieuwe wetsvoorstel op een rij gezet.

Lees verder >

Naar de top van de pagina

Huuralarm

De Nederlandse Woonbond maakt zich al geruime tijd zorgen over de ontwikkelingen rond huurverhogingen die mensen aan de arme kant in grote moeilijkheden kunnen brengen, en voert hier actie tegen. De Woonbond richt de pijlen op dit moment vooral op de gemeenteraadsverkiezingen. Daarvoor hebben ze op hun site en op de speciale website 'Huuralarm' tips en actiesuggesties.

Lees meer bij de Woonbond >
Lees meer op 'Actie Huuralarm' >

Ook plaatselijke bewonersorganisaties voeren actie. Zo is het Initiatief voor Betaalbaar Wonen Amsterdam-Noord een actie 'Stop de huurexplosie' begonnen. Er kan een petitie worden getekend. De eerste reeks handtekeningen is al aangeboden, maar de actie gaat door.

Lees meer >
Download de petitie >

Naar de top van de pagina

Wilt u een vriend, kennis of collega op deze nieuwsbrief attenderen,
klik dan hier.
Wilt u het met iedereen of een groep in een netwerk delen, klik dan op één van onderstaande knoppen:Indien u zich aan- of af wilt melden voor deze nieuwsbrief, of uw e-mailadres wilt wijzigen,
klik dan hier
.

Naar startpagina nieuwsbrief

Naar overzichtspagina publicaties

 

Nieuwsbrief Arme Kant van Nederland/EVA