A leeg A
Digitale nieuwsbrief werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA

Digitale nieuwsbrief

2016-1, 11 februari 2016

Extra!

De werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA moest in 2014 helaas de deuren sluiten. Wij brengen onze lezers in 2016 een belangrijke ontwikkeling onder de aandacht.

Nieuw Knooppunt Kerken en Armoede gaat van start

Logo Knooppunt Kerken en ArmoedeDe Raad van Kerken in Nederland en een aantal kerkgenootschappen wilde zich niet neerleggen bij het feit dat de interkerkelijke ondersteuning van activiteiten tegen verarming in Nederland wegviel. Er zijn plannen gemaakt om die ondersteuning opnieuw vorm te geven. In 2015 kregen deze plannen vorm en na de zomer gingen de voorbereidingen van start. Begin 2016 wordt het Knooppunt Kerken en Armoede officieel gepresenteerd.

Klik hier om meer te lezen over doestellingen en partners van het Knooppunt.

Betrokkenheid troef

Betrokkenheid troefDe eerste publicatie van het Knooppunt Kerken en Armoede is verschenen: 'Betrokkenheid troef - inspirerende diaconale initiatieven tegen armoede in Nederland'.
De 70 voorbeelden die in de bundel worden beschreven worden voorafgegaan door inleidingen van Klaas van der Kamp en Herman Noordegraaf.
Het Knooppunt wil met het boek de enorme inzet vanuit de kerken tegen armoede in Nederland zichtbaar maken en allen die hieraan werken of willen gaan werken inspireren en sterken in de wetenschap dat zij deel uitmaken van een bredere beweging van barmhartigheid en gerechtigheid.

Klik hier om er meer over te lezen.
Klik hier om de publicatie te bestellen.
Klik hier om de bundel als pdf-document te downloaden.

Nieuwsbrief

Het Knooppunt verzorgt ook een nieuwsbrief. De eerste editie van deze nieuwsbrief is inmiddels verschenen. Wij bevelen dit informatiekanaal graag aan om op de hoogte te blijven van landelijke en plaatselijke activitetien en veel andere relevante informatie.

Klik hier om u aan te melden.

Website

Het Knooppunt Kerken en Armoede heeft een eigen website:

www.knooppuntkerkenenarmoede.nl.

Startmiddag 22 januari 2016

Op vrijdag 22 januari organiseerde het Knooppunt een startbijeenkomst. Het Knooppunt werd geopend door Klaas van der Kamp, er waren boeiende inleidingen van Herman Noordegraaf en Erik Borgman, het eerste exemplaar van 'Betrokkenheid treof' werd aageboden, drie initiatieven presenteerden zich en er was een stevige paneldiscussie.

Klik hier voor een impressie, foto's en geluidsopnamen.

Doe mee

Er gebeurt heel veel in en buiten de kerken om armoede in Nederland tegen te gaan. We hopen dat het Kooppunt Kerken en Armoede een rol kan spelen bij het inspireren van die initiatieven en dat velen zich gesterkt zullen voelen door de wetenschap dat zij er niet alleen voor staan, maar deel uitmaken van een bredere beweging van barmhartigheid en gerechtigheid. Het Knooppunt Kerken en Armoede hoopt die beweging te kunnen ondersteunen. Doet u met ons mee?

 
Naar startpagina nieuwsbrief

Naar overzichtspagina publicaties

 

Nieuwsbrief Arme Kant van Nederland/EVA