A leeg A
home > zero poverty

Zero Poverty - Act Now!Zero Poverty - Act Now!

Teken de petitie

Het jaar 2010 is het Europese jaar tegen armoede en sociale uitsluiting. Caritas Europa, het overkoepelende orgaan dat alle Caritasorganisaties in Europa (waaronder Cordaid) vertegenwoordigt bij de Europese instellingen, heeft in dit kader een campagne opgezet: Zero Poverty – Act Now! De werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA werkt samen met Cordaid.

Binnen de campagne zijn er campagneartikelen (t-shirts, pins, posters) en een website, maar vooral inhoudelijke producten zoals een Poverty Paper, materiaal voor docenten en 'jeugd- en beleidsmessages'. Deze 'messages' zijn gebaseerd op het povertypaper. Ze zijn eenvoudig en kunnen overal in Europa gebruikt worden in nationale lobby-activiteiten (het zijn immers de nationale regeringen die actie moeten ondernemen voordat er op Europees gebied iets kan gebeuren/veranderen op het gebied van sociaal beleid).

En dat moet, want in de EU :

  • leven 85 miljoen mensen in armoede;
  • leven 1 op 5 kinderen in armoede;
  • leven 28% van de 65 plussers in armoede;
  • leven 1 op 10 mensen in een huishouden waar niemand werkt
  • hebben 1 op 7 jongeren (18-24 jaar) school niet afgemaakt
  • leven 1 op 10 mensen met een job in armoede

Eén manier waarop Caritas Europa invloed wil uitoefenen is door het verzamelen van min-stens 1 miljoen ondertekeningen van een petitie. Het Europese ‘citizens initiative' kan aan-gewend worden om politieke voorstellen van de Europese Commissie af te dwingen wanneer minstens 1 miljoen mensen "ergens voor staan". 

Het is belangrijk: Caritas Europa staat voor een minimumniveau van sociale bescherming voor iedereen, toegang tot sociale voorzieningen, gezondheidszorg voor iedereen, mens-waardig werk voor iedereen en actie op het gebied van kinderarmoede.
Bekijk de website als je tijd hebt, maar vooral: teken de petitie op www.zeropoverty.org.

Andere externe links:

naar boven

 

Armoede is onrecht
Zero Poverty - Act Now!